Thursday, June 03, 2010

#2 Gila-gila Remaja: Zalia...


Picture atas ni diambil time aku tgh study kat UiTM Shah Alam. Ade cerita best psl gmbr nih yg most of kwn2 aku takkan dpt lupakan.... Sebelum gmbr ni di ambil, Ped (duduk paling kiri), baru jer experience something that he wont be forgetting for a long time - Berkongsi lif dgn Nor Zalia Sham. Bkn stakat share lif alone dgn Zalia...but Zalia tegur Ped instead of the other way round.

Who is Zalia? Nmpk sgt korang membesar bkn zaman aku...






Atas ni ler si Nor Zalia Sham. VJ MTV Pulse, berlakon iklan Nestle Fitness Cereal dan student paling popular (rasa aku ar) kat UiTM time tuh....
Everytime dia lalu...like most celebrity... semua akan memandang. Pernah skali aku tgh jln ker library...(Yes..u read it right! Aku ade pg library la time study dulu!) Semua pandang aku like something is wrong or like I'm a celebrity...Rupanya bile aku toleh blkg, Zalia tgh follow aku...Actually dia jln blkg aku jer...Bkn follow aku. Sapa ar aku...hehe. Rupanya semua tgk Zalia-not me. hehe
Back to cerita gmbr atas skali. Ped actually lmbt nak g class kat menara SAAS. In order to smpai class cepat, Ped nak naik lif meant for staff & lecturers only (lif utk others i.e. student kat the other side of the menara). Tgh tg lif smpai, tiba2 Zalia smpai kat sblh Ped - alone. Tunggu punya tunggu, lif tak smpai2. Then out of the sudden, Zalia tegur Ped,"Lif ni rosak kot?". Ped senyum jer tanpa berkata apa. Once the lift smpai. Diorg masuk n memasing go to their separate floor.
Lepas abis jer kelas, Ped tak abis2 cite pasal how Zalia tegur dia. Kitorg ader tanye gak ape Ped jwb...Ped ckp dia speechless. Kitorg jeles gak ngan Ped. Tp since he's Ped, it kinda jd lawak plak...hehe. Almost 2 weeks Ped tak abis2 cite psl Zalia. Smpai naik bosan plak dgr...hehe...Actually jeles! hehe

4 comments:

sabya said...

Kt masih ingat camne abg ean blk uma n cite dgn muka penuh bersinar psl sume org pandang abg ean spt ala2 teruja tgk selebriti gitu padahal sbnrnya sume duk tgk zalia kat blakang... Adoihhh masih cite pasal zalia lg ke???? I wonder how many times kema dgr dis story... haha...Die da ta femes la... cite la psl artis laen plak...

moze said...

Oit!
Tgk ler title post ni...kan bile abg ean tulis psl Gile2 remaja jer...mesti crite pasal zaman dolu2 yg ble buat gelak sendiri bile teringat balik...
Best ape, ade crite best zaman dolu2...hehe

Cutestamoi said...

Sabya: dah nak muntah pon.. dah la kene dengar, now kene bace plak! hehehe

Anonymous said...

bro, gua pun uitm grad gak. senyum sorang2 gua baca entry lu ni. mmg zalia awek paling hot time tu. aku pun penah naik lif ngan, fuhh dia punya wangi sampai sekarang taringat hahaha tapi dia takde la tegur aku. kalau dia tegur, aku pun jadi cam member lu kot hahaha angau angau.