Tuesday, June 23, 2009

Bz weekender!: Part 5

Tema post kali ni is Balik kampung Parit Raja.
Ema beriya mengajak gua blk Parit Raja. Tgk umah Nyaie. Maklum ar...rumah tu telah direnovate from rumah papan to complete rumah bata. At least sblm rumah tu siap, kitorg dpt ar tgk rumah tu cmane rupenyer. So bile smpai jer..Erm..let me put this way jer la. The date kitorg blk is 20.06.09. Rumah ni sepatutnye siap utk majlis kawen kazen Ema on the 04.07.09. So it leave around 13 days to be completed. And this is the photo umah tu yg gua amik:
Lembab seh tukang buat umah ni! dah lebey kurang 2 bln and still x siap lagi. Umah parents gua kat gemas pon sebln lebey jer dah siap. Lagi beso dari nih. Ni la prblm nye suroh org mlayu buat umah. Niat nak tlg bangsa sendiri...tp iniler hasilnye. If suruh org cine.. mmg ar mahal sket. but hasilnye bagus & on time!
Gua xkan ckp lebey ar....cukup ar psl kes ni, PIL gua ble gaduh between them, Ema nenangis & makcik2 Ema salah paham ngan apa yg Ema ckp. Ema dah ler tgh pregnant, she had enuff problem of her own hormon, psl kes ni.. makin teruk jadinye. Kesian wife gua..

Kat atas plak gmbr titi baru menggantikan titi lama blah kiri. So come 04.07.09, semua adik beradik my MIL akan berkumpul di sini for the wedding.
Question are... bole ker umah tu siap on time? If siap pon, sempat ker nak ngecat, susun brg etc...?

2 comments:

j or ji said...

aduhai..
ikut sejarah gua buat rumah..boleh disiapkan.


PAKSA kontraktor tu siapkan,tak kira siang atau malam,maki sekuat2nya.

aku tau,aku pernah alamai benda yg sama.

moze said...

Same jer... Pakcik ema siap dtg 2~3 kali seminggu but still same jer bro.
Harap ble siap ler bro.