Monday, April 19, 2010

#1 Gila-gila Remaja: Ku sangkakan cinta mula berputik..

Menara UiTM or Menara Sultan Abdul Aziz Shah (SAAS)


Hehe...aku bkn nak bukak cite berbunga2 or tulis psl pungguk rindukan bulan or ku sanggup meredah lautan api demi cinta sejati or what..but aku nak tulis pengalaman aku nak bercinta time kat UiTM a few years ago (ceh!).

Bermula bila aku nak blk ke Shah Alam dari Jementah (my prev hometown) after blk kg on a weekend holiday. Bas yg aku naik dr Segamat akan lalu Jementah-Tangkak-Highway PLUS-Puduraya. So after boarding the bus @ jmnth aku akan dok kt seat yg normally accomodate utk passenger boarding @ jmnth which will be at the back row.

Aku suka dok blkg but the problem is when org yg dok sblh aku adalah somebody annoying or maybe B.O dia ble buat aku hilang selera utk mkn mlm bile tiba d seksyen 2 Shah Alam nnti. Luckily hari tu aku dpt dok sesorg. Maybe bcoz aku blk tgh bln so dlm bas takde ar penuh sgt.

Sesampainye di Tangkak..naik ler 2 org girl yg sama2 hot & dok kat seat dpn. Hot disini bkn ler pakai hot pants or seksi giler.. If mcm tu..aku tak rasa diorg akan naik bas..Paling koman pon naik Beemers or Benz. Hot di sini referring to hot di mata aku. Tp between dua2 awek tuh, of coz lah satu jer aku pilih. Aku bknnya tamak haloba.

Aku cam perasan dia tgk aku..(aku mmg slalu perasan..hehe). So journey kali ni have something to look upon instead of zzzzz.... all the way smpai KL. But ade hot girl ke takde ke.... aku tetap zzzz...Penangan layan 3-4 vcd smpai 5am the night b4.

Bila aku jaga blk..tgk2 dah smpai KL. 1st thing aku buat...jenguk whether the 2 of them still ade kat depan or dah turun...Ada lagi rupanya..."ada can"..aku ckp dlm hati ar...Bile smpai pudu and turun dr bas..aku tercari2 gak aweks2 tuh. cepat gile diorg turun. Kompem takleh kejar ar... so aku biarkan diorg berlari2 anak. Seems like somebody picking them up. Naik Satria standard modified plak tu. Bile aku lalu sblh diorg, the girl yg aku aim (ceh!) tu toleh kat aku...Perasan lagi ker aku ni? hehe..Tp senyum2 jer la. Then aku meneruskan lah perjalanan utk pulang ker Kolej Jati.

A few weeks later, tgh ader kelas kat Mech Eng building. (Mind u guys that ni building kat sblh menara SAAS...not the Two tower of mordor). Ali (mmbr aku yg mmg cam Ali Setan) sebok ngajak aku temankan dia g toilet kat menara. Actually kat Mech Eng building ader toilet. Tp saje nak g toilet menara coz sempat ar cuci mata. Tgk babes ar... apa lagi korg expect dr bdk laki normal yg tgh nak naik mcm kitorg..hehe. Ali g toilet..aku tgk babes. Tgh2 crowd yg ramai tuh...aku cam nmpk awek aritu.. 3x aku toleh to make sure whether its the same girl or not. Then she smile at me...."WAHHH... ini sudah bagus...Ada can"

but..... it was not meant for me to usha dia hari tu coz she's lost in the crowd. Aku x dpt carik dia. Then Ali dtg...so blk ke kelas ar aku. Dlm hati, "If jumpa lagi pasni...mmg jodoh ar. kompem aku tak lepaskan peluang lagi"

Days gone by..week pass by..aku takde ler ingat kat awek tuh lagi coz aim kitorg budak mecheng is-ZALIA.. Dpt jumpa Zalia means the day is complete. Korg tak kenal Zalia? ...ish...ish.. thats another story for another day. Otw nak blk umah sewa kgkawan aku, aku ngan Atong lalu ar kat SS building (Science Secretary) Aku park motor aku kat sini. Mmg nak tgk awek, tp sbb dekat ngan kelas yg aku attend mengukuhkan lagi alasan aku park kat situ. Atong pon suka gak...

Back to the story....smpai kat building SS tu aku nmpk awek tu lagi...WTF! eh...silap..benda baik mane ble mencarut.. this is it!...Dia pon nmpk aku.. So setelah suruh Atong tunggu aku jap, aku pon pegi ar kat awek tu. This time there is no Satria utk take her away..there is no crowd to kaco aku... there is only her and me.

Smpai jer kat dpn dia...dia pon mmg tgh tgk aku smbil tersenyum. Baru jer aku nak memulakan ayat ulat bulu aku..dia yg memulakan perbualan dgn berkata:

"Mozehan....ko ingat kat aku lagi ker?", She says.

Erk.... " Hmm...", Ah sudah...sapa plak dia ni ble kenal aku? "Fidah ke?" aku hentam utk tidak memalukan diri sendiri...

"Aku ar...Shidah", She says...

"Owh..." Pause for a while..."Shidot eh?" aku jwb...

"Hehe...A'ah la" She says...

Cehhhhh!

Rupanya dia budak kelas aku time kat skolah rendah dolu. Dia lah yg telah memalukan aku dgn mengambil pensil tekan2 aku dan menyorokkannya smpai aku nangis baru dia bagi balik. Dialah yg sebok... aku beli beg ABC warna Biru..tgk2 masa g skolah...dia pakai beg yg sama but kaler merah...Dialah jugak ratu lumba lari sekolah sedangkan aku...hehe...hantu skolah..

Bila aku ingat blk crita ni...aku gelak sendiri...to be honest..aku pernah try tackle dia after that (coz she's hot! at that time ar) but our relationship dont last long.

Lawak2... kawan skolah sendiri pon tak kenal..hehe

8 comments:

j or ji said...

bikin cemas la! haha

moze said...

tu la psl... buat malu aku jer..wakaka

sabya said...

tetibe ader citer nostalgia nih.. kenapakah

moze said...

Sabya: tak baca post sblm nie ker?

Cutestamoi said...

Sabya, Abg Ean mengenang kekasih tak kesampaian.. ngahahahaha. Sebbek Kema wife yg sporting.

Ahtong said...

Nape name aku pun tertulis dalam crite ko nih....buat aku terkenang2...(BILE eh?????)

moze said...

Oit...Atong! Ko mane ingat masa tuh.. Sbb aku tak cite sapa awek tuh...hehe

The Red Lover said...

erma, ko tak jeles kah??heheheh. ke sebab erma lagik chanteek so dia sporting.. :p