Thursday, April 01, 2010

My wife dah pandai memasak!

Masa time aku dating2 dgn Erma zaman pre-marriage dolu..aku ader tanye whether Erma pandai masak ke tak...jawapannya - even masak nasi pon tak reti.. Sabo jer la. Tp since jodoh aku dgn Erma...aku tak kesah sgt yg dia tak pandai masak...

Aku pon tak ler pandai sgt masak..tp so far ape yg aku masak, Erma ckp sedap. Bagi aku...janji bole mkn n x buat sakit perut.. dahla.

Tp biler Erma dah beranak ni...tetiba dia berubah. Dia dah mula nak turun ke dapur utk memasak. Kalo dulu dia turun ke dapur utk tlg basuh membasuh, skrg tidak lagi. Erma skrglah yg memasak full time kat rumah.


My girls

Since ade buku resipi yg di beri oleh Mek Jie time kitorg kawen dolu plus a few other recipe book...Erma galak sungguh mengexperimentasikan segala resipi yg dia berkenan dlm buku2 tu. Aku sbg husband yg nak motivate isterinya rajin memasak pun membelikanlah lauk pauk serta tumis2an yg dia perlukan utk memasak.

Skrg ni fav dish aku yg Erma masak is Ayam Masak Black Pepper. Even bapak mertua aku pon mkn bertambah siap menjilat jari mkn masakan anaknya ni. Maklumlah, even bapak mertua aku pon baru2 ni jer merasa masakan bini aku..hehe. Tergamam gak PIL aku bila aku bgtau yg Erma dah pandai masak.

I hope Erma will continue to cook coz I luv all her dishes (walaupon kekadang tu ada gak terkurang or terlebih perisa...hehe) but tetap sedap.. Bile Ayra dah besar nnti..dia mesti rasa best sbb dapat makan masakan mommy dia.

For Erma...keep up the good work honey!!



6 comments:

sabya said...

yeay!! nnt sabya bole terjah uma korg tuk merasa masakan kema... *gelak jahat

mama hannah said...

syabas!! :)

Cutestamoi said...

Sabya: still under probation laa..
Tun: hehehehe. ko jgn terpedaya

mama hannah said...

jgn terpedaya mcm mana tuh? :D boleh la korang buat housewarming nanti..hahaha

moze said...

Sabya: Bole jer. Tp kena la babysit Ayra. Mane adiah Ayra dr toysrus?

Tun: Housewarming? Dont think so. If nak dtg biasa2 kalu...bole but kena r roger dulu..hehe

The Red Lover said...

wah best nyer...nak rasa masakan ayam balck pepper erma